معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: شناخت شرایط زمانی و تحولات اجتماعی و فرهنگی برای فعالیت فرهنگی یک ضرورت است و بدون این شناخت کار فرهنگی به نتیجه لازم نمی رسد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم؛دکتر غفاری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در جمع مدیران و کارشناسان دفاتر سیاست‌گذاری فرهنگی در دانشگاه‌ها اظهار داشت: امر سیاست‌گذاری دارای قدمتی قابل توجه بوده و تا کنون عرصه‌های مختلفی از جمله فرهنگی و اجتماعی را به روی خود گشوده است. سیاست‌گذاری به معنای عملکردی آن کمک می‌کند تا ما در حوزه فعالیت خود بر اساس مقاصد و اهدافی که داریم، تنظیماتی را برقرار سازیم. وی افزود: در این فرآیند دو ساحت را می‌توان از یکدیگر تفکیک کرد: الف) ساحت ذهنی و آرمانی که ناظر بر غایتی است که داریم؛ ب) ساحت عملی و کرداری که ناظر بر امکان‌شناسی، منابع و نیروها و آن چیزی است که به عنوان برنامه اجرایی به آن می‌پردازیم. هر دو ساحت تئوریک و پرکتیکال دارای اهمیت بوده و منفک از هم نیستند؛ هر زمان که بین این دو فاصله‌ای ایجاد شود، با اختلال و ناسازی مواجه خواهیم شد. کما اینکه پس از انقلاب اسلامی بالا بودن وجه آرمان‌گرایی و عدم تعیین کمال مطلوب بر اساس امکانات و منابع نشان می‌دهد که تعادلی بین این دو ساحت برقرار نبوده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تأکید کرد: محیط‌شناسی موضوعی مهم در امر سیاست‌گذاری است و البته منظور از محیط صرفاً وجوه ثابت و کالبدی آن نیست. آن‌چه حائز اهمیت است مواجهه بخردانه و عقلانی سیاست‌گذار با زمانه خود و زمان‌شناسی مناسب با توجه به حساسیت‌های زمانی و تغییرات و تحولاتی است که موضوعات در عرصه محیطی از آن برخوردار هستند. دکتر غفاری در ادامه اذعان کرد: به ویژه در محیطی مانند دانشگاه که به لحاظ تغییرات و تحولات در ساحت ذهنی و عینی آن بیشترین نوسان، تغییر و تلاطم را از سر می‌گذراند که به سایر حوزه‌ها نیز سرایت می‌کند، نگاه تقلیل‌گرایانه و نگرش محدود، قطعی و خاص، امکان درک لازم از محیط را برای ما فراهم نمی‌کند.

وی در پایان گفت: از آنجا که فعالیت‌ها و اقدامات دانشگاه در معرض دید و نگاه نقادانه است، بر حساسیت موضوع افزوده می‌شود و امید است که با تلاش و اهتمام همکاران در مجموعه‌های سیاست‌گذاری فرهنگی شاهد نمود عینی و عملی غایت مطلوب خود و ایجاد محیطی پررونق در دانشگاه‌ها باشیم.

لازم به ذکر است دومین نشست تخصصی ویژه مدیران و کارشناسان دفاتر سیاست گذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی دانشگاه‌های سراسر کشور در روزهای ۱۳ و ۱۴ آبان در سالن شهدای علمی ستاد وزارت علوم در حال اجرا است. هدف از برگزاری این نشست، توانمندسازی مدیران و کارشناسان مربوطه، گسترش تعامل و تبادل نظر، آشنایی با مبانی نظری به ویژه در نظام آموزش عالی و بازاندیشی در تجارب و رویه‌‌های جاری است.

• آمار بازدید:  امروز:38  این هفته:2005  این ماه:7062  امسال:75441